Westerndays

Een aantal keren per jaar organiseert PCK Eersel de “Westerndays”. Dit is een 2 daagse wedstrijd waar voor veel onderdelen van de westernsport ingeschreven kan worden. Reining, trail, pleasure, freestyle reining en een flink aantal onderdelen van de Cow Classes. Het werken met koeien en de afwisseling van deze wedstrijd maakt het erg leuk om naar te kijken voor publiek. Op zaterdag is er een gezellige feestavond, die toegankelijk is voor iedereen! Ook is er de mogelijkheid tot blijven slapen in een van de bedden in de groepsaccommodatie, een B&B appartement of als je beschikt over een camper boek je een plaatsje op een van de camperplekken!

Cow clinics

Regelmatig is er ook de mogelijkheid om mee te doen met een Cow Clinic. Peter neemt de deelnemers stap voor stap mee in het werken met koeien. Van eerst een keer door de kudde lopen en je paard laten wennen aan de koeien tot wedstrijdtraining voor de ervaren ruiters! Het werken met koeien wordt maar op weinig plaatsen gedaan, waardoor het vrij speciaal is. Dierwelzijn voor zowel het paard als de koe staat hoog in het vaandel!

WESTERNDAYS 18 & 19 november 2023

Op zaterdag 18 en zondag 19 november 2023 organiseert PCK-Eersel de volgende editie van de Westerndays. 

Zondag 8 oktober om 0.01 uur opent de inschrijving ! Dus van zaterdag 7 oktober op zondag 8 oktober 2023 om 00.01 uur en deze sluit op zaterdag 4 november om 23.59 uur of eerder als de rubrieken vol zijn.

De volgende onderdelen zijn uitgeschreven op zaterdag:
– Reining Beginners en Reining <17 
– Ranchsorting 3 men 2 gates Beginners en Gevorderden (class in class)
– PCK Cowboytrail Beginners en Gevorderden (class in class)
– Cattle Penning Gevorderden
– Freestyle

De volgende onderdelen zijn uitgeschreven op zondag:
– PCK Cowboytrail Beginners en Gevorderden (class in class)
– Working Cowhorse Beginners en Gevorderden (class in class)
– Barrelrace & Polebending
– Cattlepenning Beginners
– Reining Gevorderden 

Voor het onderdeel PCK Cowboytrail komen filmpjes beschikbaar met uitleg en instructie. Deze zijn vanaf 15-10 te raadplegen via
www.ervarenmetpaarden.nl/western en via onze social media kanalen.

Ben jij net zo enthousiast als dat wij zijn schrijf je dan zo snel mogelijk in, vol = vol, via de volgende link:  Inschrijfformulier

Let op! Zie ook het reglement op de website.
– Elke combinatie ruiter/paard mag in elk individueel onderdeel slechts éénmaal starten. Een paard mag wel een tweede keer starten met een andere ruiter.
– Bij een team-onderdeel is het toegestaan om met een combinatie ruiter/paard twee keer te starten.
(Als team met dezelfde samenstelling mag je maar 1x starten)
– Een paard mag op één wedstrijddag maximaal 3x starten.

Je kunt ook een losse inschrijving doen voor een team onderdeel met koeien.
Wij proberen dan een team samen te stellen!

Blijf je gezellig slapen of wil je graag gebruik maken van een stal voor je paard ook dat is mogelijk en in te schrijven via het formulier onder accommodatie.

Je ontvangt een bevestiging e-mail met een kostenoverzicht. Zodra we je betaling ontvangen hebben is je inschrijving definitief. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Wij hebben er weer enorm veel zin in en hopelijk jullie ook!

SEE YOU SOON