Westerndays

Een aantal keren per jaar organiseert PCK Eersel de “Westerndays”. Dit is een 2 daagse wedstrijd waar voor veel onderdelen van de westernsport ingeschreven kan worden. Reining, trail, pleasure, freestyle reining en een flink aantal onderdelen van de Cow Classes. Het werken met koeien en de afwisseling van deze wedstrijd maakt het erg leuk om naar te kijken voor publiek. Op zaterdag is er een gezellige feestavond, die toegankelijk is voor iedereen! Ook is er de mogelijkheid tot blijven slapen in een van de bedden in de groepsaccommodatie, een B&B appartement of als je beschikt over een camper boek je een plaatsje op een van de camperplekken!

Cow clinics

Regelmatig is er ook de mogelijkheid om mee te doen met een Cow Clinic. Peter neemt de deelnemers stap voor stap mee in het werken met koeien. Van eerst een keer door de kudde lopen en je paard laten wennen aan de koeien tot wedstrijdtraining voor de ervaren ruiters! Het werken met koeien wordt maar op weinig plaatsen gedaan, waardoor het vrij speciaal is. Dierwelzijn voor zowel het paard als de koe staat hoog in het vaandel!

WESTERNDAYS : 11 & 12 maart 2023
De volgende westerndays staan weer voor de deur! Een leuk gevarieerd programma voor de ruiters en voor het publiek. Er wordt gewerkt met koeien, maar ook behendigheid en snelheid staan op het programma. Kom vooral kijken naar deze leuke wedstrijd. Op zaterdagavond is er een feestavond die ook toegankelijk is voor iedereen. Entree gratis!

Programma
Hieronder zie je de voorlopige aanvangstijden van de verschillende onderdelen

Programma zaterdag 11 maart:
13.30 uur Reining Beginners & < 17        
16.00 uur Ranchsorting B+G                                  
17.15 uur Cowboytrail B + G (class in class)         
19.15 uur Cattlepenning Gevorderd                  
20.00 uur Freestyle Reining     

Aansluitend Feestavond! Iedereen welkom!               

Programma zondag 12 maart:
10.00 uur Cowboytrail B + G (class in class)         
11.30 uur Working cowhorse B+G                          
13.00 uur Barrelrace & polebending               
Pauze    
14.30 uur Cattle Penning Beginner                     
15.15 uur Reining G                                                      

Heb je vragen? Stuur een mail naar western@pck-eersel.nl