Westerndays

Een aantal keren per jaar organiseert PCK Eersel de “Westerndays”. Dit is een 2 daagse wedstrijd waar voor veel onderdelen van de westernsport ingeschreven kan worden. Reining, trail, pleasure, freestyle reining en een flink aantal onderdelen van de Cow Classes. Het werken met koeien en de afwisseling van deze wedstrijd maakt het erg leuk om naar te kijken voor publiek. Op zaterdag is er een gezellige feestavond, die toegankelijk is voor iedereen! Ook is er de mogelijkheid tot blijven slapen in een van de bedden in de groepsaccommodatie, een B&B appartement of als je beschikt over een camper boek je een plaatsje op een van de camperplekken!

Cow clinics

Regelmatig is er ook de mogelijkheid om mee te doen met een Cow Clinic. Peter neemt de deelnemers stap voor stap mee in het werken met koeien. Van eerst een keer door de kudde lopen en je paard laten wennen aan de koeien tot wedstrijdtraining voor de ervaren ruiters! Het werken met koeien wordt maar op weinig plaatsen gedaan, waardoor het vrij speciaal is. Dierwelzijn voor zowel het paard als de koe staat hoog in het vaandel!

WESTERNDAYS 13 & 14 NOVEMBER 2021

Eindelijk is er weer een datum voor de volgende Westerndays! Tijdens deze wedstrijd komen er veel onderdelen aan bod, waaronder ook de Cow Classes! Bij de Westerndays draait het voornamelijk om gezelligheid en is toegankelijk voor ruiters van ieder niveau! Ook voor publiek is het erg leuk om te komen kijken, omdat onderdelen snel en afwisselend zijn! Bekijk hieronder de onderdelen:

Programma zaterdag 13 november
*Cowboy Trail B & G
*Reining B
*Ranch Riding B & G
*Ranchsorting B & G
*Freestyle 

Aansluitend Feestavond (tot 00 u als Corona regels dan nog zo zijn)

Programma Zondag 14 november
*Reining under 17
*Cattle Penning B & G
*Reining G
*Working Cow Horse B & G
*Barrel & Pole Bending
*Cattle Trail 

Heb je vragen? Stuur een mail naar western@pck-eersel.nl