PCK Young Leaders 

De samenleving verandert snel. De wereld van vandaag biedt veel kansen, maar brengt ook veel verwachtingen met zich mee. Er wordt verwacht dat jonge mensen regie kunnen voeren over hun eigen leven, flexibel kunnen schakelen, oplossingsgericht kunnen denken en uitstekend kunnen communiceren. De paardensport is buitengewoon geschikt om deze vaardigheden te ontwikkelen.

LEREN VAN HET PAARD!

Als je al een tijdje bij PCK Eersel rijdt en nog veel meer wilt leren, dan is het Young Leaders Program (YLP) misschien wel wat voor jou! Het YLP is een meerjarig gestructureerd opleidingsprogramma, waarbij je van alles leert over de omgang met en de verzorging van paarden. (Wat je tijdens de lessen niet doet, is paardrijden). Maar… dat is niet het enige! Tijdens het programma ontwikkel je ook allerlei competenties, die in de samenleving van buitengewoon belang zijn, bijvoorbeeld: leren samenwerken, doorzettingsvermogen ontwikkelen, plichtsbesef krijgen en leiderschap ontwikkelen. De omgang met paarden is op de eerste plaats natuurlijk heel erg leuk, maar daarnaast heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen dat het ook een beroep doet op sociale, mentale en maatschappelijke vaardigheden. Bij het YLP staat het paard als leermeester centraal.

Elke week kom je op zaterdagmiddag naar de manege van 12.30 – 14.00 uur en gaan we aan het werk met een bepaalde badge. De badges omvatten allemaal een thema, bijvoorbeeld de stalmedewerkersbadge, of de gezondheidsbadge. Er zijn centrale activiteiten, voor de volledige groep, maar ook activiteiten per niveau, waarbij rekening gehouden wordt met de leeftijd van de deelnemers en de kwaliteiten die daarbij passen. Ook maken we bijna iedere badge een uitstapje of komt er een gastspreker. Zo is de hoefsmid al op bezoek geweest, hebben we bij een dressuurruiter een clinic gehad, zijn we naar de voerfabriek geweest, naar de dierenarts en ook zijn we het afgelopen jaar bij Anky van Grunsven geweest. Ook is er geld opgehaald voor verwaarloosde en mishandelde paarden voor Stichting Paardenopvang Achterhoek! Ook hadden we een uitstapje gepland staan bij Esra de Ruiter, maar toen brak de 2e Coronagolf uit en moest dit uitstapje helaas geannuleerd worden…… Toen de Corona naar de achtergrond verdween, hadden Esra en haar moeder hun dressuurstal ondertussen verkocht, dus konden we niet meer daarheen. Esra besloot toen naar PCK Eersel te komen! Dat was fantastisch leuk!

Rond je de activiteiten goed van de badge dan krijg je een sticker in het YLP paspoort. Daar wordt precies bijgehouden welke badges zijn behaald. Heb je acht badges behaald? Dan mag je doorstromen naar een hoger niveau!