WEDSTRIJDEN BIJ PCK EERSEL

De F-proeven zijn speciaal door de FNRS ontwikkeld om ook ruiters zonder eigen paard of pony proeven te laten rijden. De proeven mogen dus op verschillende paarden gereden worden. Bij de F-proeven wordt niet gekeken naar de combinatie van ruiter en paard, maar alleen naar de ruiter. Er wordt onder andere gekeken of de ruiter de hulpen op de juiste manier geeft.

Promotiepunten
Aan de even proeven (F2, F4, F6 etc.) zijn diploma’s verbonden. Tevens moet een ruiter voordat hij voor bepaalde proeven een diploma kan behalen, een theorie-examen afleggen. Dit geldt voor de proeven F2, F4, F6, F8 en F10. Als de ruiter 210 punten voor de diplomaproef heeft gereden en daarbij in een eventueel theorie-examen 3 of minder fouten heeft gemaakt, krijgt hij zijn diploma voor het betreffende niveau.Om van F1 en F2 door te mogen naar de volgende proef, moeten er 2 promotiepunten behaald worden. Van F3 tot en met F12 moeten er minimaal 2 en maximaal 5 promotiepunten behaald worden om over te mogen naar de volgende proef. De theorie-examens zijn niet moeilijk, maar een stimulans om het boek “Leer paardrijden met plezier” te lezen en zo van alles te leren over paarden en paardrijden. Dit boek is te koop aan de bar. Alleen de ruiter wordt beoordeeld. Er wordt een proef gereden door een ruiter en daarbij wordt er door de jury rekening gehouden met het karakter en de mogelijkheden van het paard of de pony waarmee gestart wordt. Komt de ruiter binnen op een hele lieve pony die heel moeilijk in de linkergalop wil aanspringen, dan zal de jury extra goed kijken of de ruiter bij het aanspringen de juiste hulpen geeft. Springt de pony toch verkeerd aan, dan moet de ruiter de pony terugnemen en het opnieuw proberen met extra duidelijke hulpen. Wanneer dat duidelijk genoeg getoond is, kan een ruiter toch voldoende punten krijgen voor dit onderdeel, ook al voert de pony de opdracht niet goed uit. Het karakter van een paard of pony kan soms ook voor problemen zorgen tijdens het rijden. Het gaat er om dat de jury ziet dat de ruiter hier correct mee omgaat, zodat de ruiter toch voldoende punten kan krijgen voor een proef.


Wedstrijdkleding

Tijdens wedstrijden moet je natuurlijk wel netjes gekleed zijn, er is zelfs een officieel wedstrijdtenue! Dat tenue is als volgt: rijlaarzen of lederen jodphurs met chaps, witte of beige of zwarte rijbroek. Witte blouse met daarop een rij-jasje met plastron en speld of een zwarte bodywarmer of trui mogen ook. Als je handschoenen aandoet, moeten ze wit zijn!

WEDSTRIJD 19 DECEMBER 2021 AFGELAST!

FNRS Wedstrijd 18 & 19 December 2021

Hierboven kun je de voorlopige startlijsten bekijken voor de wedstrijd van komend weekend. Door de Coronamaatregelen verloopt de wedstrijd net wat anders dan normaal!
*F1 is op zaterdagmiddag. Losrijden in kb, proef rijden in mb. Na je proef kun je je coupon bij het secretariaat ophalen. Er is geen prijsuitreiking. 
Prijswinnaars nr 1 tm 4 kunnen volgende week hun rozet inwisselen tegen een oranje-rode-witte-blauwe rozet en hun prijsje ophalen bij de bar (op ma-di-do-vrij tussen 16 en 17 u, op woe tussen 13 en 17 u en op zaterdag tussen 08.30 u en 17 u)
*F2 is op zondagochtend.
Losrijden in kb, proef rijden in mb.  Na je proef kun je je coupon bij het secretariaat ophalen. Er is geen prijsuitreiking. Prijswinnaars nr 1 tm 4 kunnen volgende week hun rozet inwisselen tegen een oranje-rode-witte-blauwe rozet en hun prijsje ophalen bij de bar (op ma-di-do-vrij tussen 16 en 17 u, op woe tussen 13 en 17 u en op zaterdag tussen 08.30 u en 17 u)
*Vanaf de klasse F3 (
Losrijden in mb, proef rijden in gb) is er wel een prijsuitreiking na iedere klasse, omdat daar de deelnemersaantallen kleiner zijn. 
*Iedere ruiter mag 1 begeleider meebrengen. 
*Verder mag er helaas geen publiek aanwezig zijn.
*Zorg dat je een uur voor je starttijd aanwezig bent.
*Betaal het wedstrijdgeld contant bij het secretariaat (Mpo 12,50; Jeugd 13,50; Volwassenen 14,50; Eigen po/pa 10,50 en theorie-examen 4 euro)
*De bar is gewoon geopend tot 17 uur voor een hapje en een drankje. 
*Iedereen veel wedstrijdplezier gewenst!