Veiligheid & Dierwelzijn

Veiligheid is een belangrijk aspect binnen de (paarden)sportwereld. PCK Eersel besteedt hier veel aandacht aan. Paardrijden is een prachtige sport. Een sportieve hobby om volop van te genieten. Voor uw en onze veiligheid is de manege op dusdanige wijze ingericht dat wij het keurmerk “veiligheidscertificaat manege” mogen dragen. Eens in de 2 jaar krijgen we een onaangekondigde keuring waarbij gekeken wordt of er aan alle eisen voldaan wordt.

Stichting veilige paardensport

Stichting Veilige Paardensport is in 2002 is gestart met het veiligheidscertificaat; hét teken dat een accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport.

Wij zijn trots dat wij dit keurmerk mogen dragen!


Dierwelzijn

Het welzijns vraagstuk word binnen de paardensector steeds groter en dat is goed! Wij vinden het belangrijk dat onze paarden veel contact hebben met soortgenoten, regelmatig los kunnen lopen en kunnen spelen in de wei, genoeg aandacht krijgen en gezonde voeding. De paarden hebben allemaal hun eigen, goed passend harnachement. Ze gaan allemaal naar de hoefsmid, jaarlijks naar de tandarts, worden geënt en ontwormd en voor ieder paard is er een op maat gemaakt voedingsplan. Zowel ruiter als paard moeten zich bij ons op hun plek voelen!