Doel
Peter en zijn team wil mensen laten zien wat de natuur te bieden heeft, mensen dichter bij zichzelf te laten komen. Tegenwoordig staan mensen bijna constant “onder druk”. Werkdruk die toeneemt, kinderen, een druk sociaal leven, bezig zijn met wat anderen van ons vinden…. Iedere ochtend vroeg staan we vroeg op om naar het werk te gaan. Iedere avond weer naar huis om er dan achter te komen dat je weer geen tijd hebt genomen om je brood op te eten en vervolgens ’s nachts wakker te liggen vanwege weer een moeilijke beslissing die je moet nemen. Om deze rat race te ontvluchten wil Peter je laten ervaren dat je met de westerntrail even je hoofd helemaal leeg kunt maken, ver weg van de bewoonde wereld. Geen wekker, geen zeurende collega’s, even geen zorgen over de hypotheek, maar de geur van brandend hout, het gebries van de paarden, de ondergaande zon, een drankje en een goed gesprek bij het kampvuur, heerlijk eten dat voor je gemaakt wordt, paarden die niet over je oordelen, maar je nemen zoals je bent….

De paarden/het rijden

De paarden worden gereden met westernuitrusting. Westernzadels zijn gemaakt om lange tijd comfortabel op te kunnen zitten. De paarden zijn betrouwbaar, goed op conditie en worden met langere teugel gereden. De westernsfeer is ongedwongen zodat u in een fijne sfeer optimaal kunt genieten. U rijdt met de Nederlands sprekende gids Peter en meereizende kok Luc. Ze kennen “De Kempen” als geen ander en ze nemen u graag mee naar de mooiste plekjes. De gidsen zijn professioneel, met veel kennis van het gebied en met respect voor de natuur.Overnachtingslocatie
De overnachtingslocatie is Back-to-Basic, zonder enige vorm van luxe, die je mee terug neemt naar waar het eigenlijk om gaat in het leven. We slapen onder de sterrenhemel of in een westerntent. Het kampvuur houdt ons warm en kok Luc zorgt voor de lekkerste hapjes die ook bereid worden op het kampvuur. Als je ’s ochtends ontwaakt, staat de tinnen kan met water al te pruttelen om een heerlijke kop koffie of thee te maken.