Coaching - Spiegelen met paarden

Coaching voor mensen die:
• dichter bij hun eigen natuur willen komen
• inzicht willen in hun kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten
• feedback willen op hun communicatie en leiderschap
• hun communicatie en leiderschap willen ontwikkelen
• het bovenstaande willen leren van paarden

Waarom een workshop of training met paarden?
Paarden zijn prooi- en kuddedieren. Hun leven hangt af van het correct lezen van de lichaamstaal van de ander en van goed leiderschap. Een zogenaamde wolf in schaapskleren pikken ze er bijvoorbeeld met gemak tussenuit. Ze moeten wel om te kunnen overleven. Paarden zijn dus spiegels op vier benen. Een paard spiegelt gedrag haarscherp, objectief en eerlijk, hierdoor zijn ze zeer geschikt om gedragspatronen van mensen bloot te leggen.

Het doel is de deelnemer (meer) inzicht geven in zichzelf, zijn communicatie en zijn leiderschap. Paarden zijn de leermeesters. De principes van communicatie en leiderschap zijn universeel dus wat we van paarden leren, werkt door in het dagelijks leven. Het gaat er hierbij onder andere om authenticiteit, jezelf en de ander voelen, contact maken, in balans zijn en samenwerken.

Tijdens het werken met het paard (er wordt niet gereden, maar met het paard gewerkt vanaf de grond) wordt de communicatie en het leiderschap van de deelnemer effectief gespiegeld. Is de deelnemer authentiek? Is de boodschap naar het paard duidelijk? Neemt de deelnemer duidelijk ruimte in? Door middel van oefeningen met elkaar en met het paard leren de deelnemers met hun lichaamstaal communiceren.

In het contact met het paard ervaart de deelnemer welk effect de andere manier van communiceren/ leidinggeven heeft op het paard, zichzelf en de omgeving. Er wordt gekeken naar de ontwikkelpunten van de deelnemers, zodat de oefeningen daarop afgestemd worden. Het paard leidt de deelnemer naar persoonlijke groei.

De ongedwongen, intuïtieve manier van communiceren en leidinggeven wordt gelinkt aan communiceren en leidinggeven in eigen bedrijf/organisatie. Het is een prachtige en treffende metafoor voor het communiceren en leidinggeven in het werk én in het dagelijks leven. Individuele begeleiding is ook mogelijk.

Aangesloten

 

Nieuwsbrief PCK

Nieuwsoverzicht

TWEE DAAGSE TOCHT


Zin in een kleine vakantie te paard? Op 25 & 26 mei trekken we er weer een weekend op uit met de paarden! Voor een mooie tweedaagse tocht hoef je echt niet naar Frankrijk, Italie of Zweden want De Kempen heeft zoveel moois te bieden! Onder begeleiding van een doorgewinterde instructeur die alle paadjes, riviertjes en sluiproutes kent, kom je amper een verharde weg tegen!

STARTLIJSTEN FNRS


De startlijsten voor de FNRS wedstrijd van komend weekend zijn te bekijken in de bijlagen. Zorg dat je een uur voor je starttijd aanwezig bent en je meldt bij het secretariaat. Betaal het wedstrijdgeld (en theorie-examen) contant bij aankomst. Laat de paarden tussendoor zoveel mogelijk met rust, voor hen is het ook een druk weekend! Veel wedstrijdplezier!