Coaching - Spiegelen met paarden

Coaching voor mensen die:
• dichter bij hun eigen natuur willen komen
• inzicht willen in hun kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten
• feedback willen op hun communicatie en leiderschap
• hun communicatie en leiderschap willen ontwikkelen
• het bovenstaande willen leren van paarden

Waarom een workshop of training met paarden?
Paarden zijn prooi- en kuddedieren. Hun leven hangt af van het correct lezen van de lichaamstaal van de ander en van goed leiderschap. Een zogenaamde wolf in schaapskleren pikken ze er bijvoorbeeld met gemak tussenuit. Ze moeten wel om te kunnen overleven. Paarden zijn dus spiegels op vier benen. Een paard spiegelt gedrag haarscherp, objectief en eerlijk, hierdoor zijn ze zeer geschikt om gedragspatronen van mensen bloot te leggen.

Het doel is de deelnemer (meer) inzicht geven in zichzelf, zijn communicatie en zijn leiderschap. Paarden zijn de leermeesters. De principes van communicatie en leiderschap zijn universeel dus wat we van paarden leren, werkt door in het dagelijks leven. Het gaat er hierbij onder andere om authenticiteit, jezelf en de ander voelen, contact maken, in balans zijn en samenwerken.

Tijdens het werken met het paard (er wordt niet gereden, maar met het paard gewerkt vanaf de grond) wordt de communicatie en het leiderschap van de deelnemer effectief gespiegeld. Is de deelnemer authentiek? Is de boodschap naar het paard duidelijk? Neemt de deelnemer duidelijk ruimte in? Door middel van oefeningen met elkaar en met het paard leren de deelnemers met hun lichaamstaal communiceren.

In het contact met het paard ervaart de deelnemer welk effect de andere manier van communiceren/ leidinggeven heeft op het paard, zichzelf en de omgeving. Er wordt gekeken naar de ontwikkelpunten van de deelnemers, zodat de oefeningen daarop afgestemd worden. Het paard leidt de deelnemer naar persoonlijke groei.

De ongedwongen, intuïtieve manier van communiceren en leidinggeven wordt gelinkt aan communiceren en leidinggeven in eigen bedrijf/organisatie. Het is een prachtige en treffende metafoor voor het communiceren en leidinggeven in het werk én in het dagelijks leven. Individuele begeleiding is ook mogelijk.

Aangesloten

 

Nieuwsbrief PCK

Nieuwsoverzicht

STARTLIJSTEN FNRS


 

De startlijsten kun je vinden in de bijlagen. Meld je een uur voor je starttijd op het secretariaat en betaal het wedstrijdgeld (en evt theorie-examen) contant. Je kunt meteen je examen doen. Wisselen van starttijd kan helaas niet meer! Iedereen veel wedstrijdplezier gewenst!

COW CLINICS!


 

 

Wil je nog een extra wedstrijdtraining voor de Westerndays van 16 & 17 november, of wil je gewoon nog een keer oefenen om met de koeien te rijden, wil je je paard laten wennen aan de koeien? 

Op bijna alle avonden werken we in kleine groepjes van 2 ruiters!
Op vrijdag 15 november is er een wedstrijdtraining waarvoor alleen in te schrijven is per team.