Coaching - Spiegelen met paarden

Coaching voor mensen die:
• dichter bij hun eigen natuur willen komen
• inzicht willen in hun kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten
• feedback willen op hun communicatie en leiderschap
• hun communicatie en leiderschap willen ontwikkelen
• het bovenstaande willen leren van paarden

Waarom een workshop of training met paarden?
Paarden zijn prooi- en kuddedieren. Hun leven hangt af van het correct lezen van de lichaamstaal van de ander en van goed leiderschap. Een zogenaamde wolf in schaapskleren pikken ze er bijvoorbeeld met gemak tussenuit. Ze moeten wel om te kunnen overleven. Paarden zijn dus spiegels op vier benen. Een paard spiegelt gedrag haarscherp, objectief en eerlijk, hierdoor zijn ze zeer geschikt om gedragspatronen van mensen bloot te leggen.

Het doel is de deelnemer (meer) inzicht geven in zichzelf, zijn communicatie en zijn leiderschap. Paarden zijn de leermeesters. De principes van communicatie en leiderschap zijn universeel dus wat we van paarden leren, werkt door in het dagelijks leven. Het gaat er hierbij onder andere om authenticiteit, jezelf en de ander voelen, contact maken, in balans zijn en samenwerken.

Tijdens het werken met het paard (er wordt niet gereden, maar met het paard gewerkt vanaf de grond) wordt de communicatie en het leiderschap van de deelnemer effectief gespiegeld. Is de deelnemer authentiek? Is de boodschap naar het paard duidelijk? Neemt de deelnemer duidelijk ruimte in? Door middel van oefeningen met elkaar en met het paard leren de deelnemers met hun lichaamstaal communiceren.

In het contact met het paard ervaart de deelnemer welk effect de andere manier van communiceren/ leidinggeven heeft op het paard, zichzelf en de omgeving. Er wordt gekeken naar de ontwikkelpunten van de deelnemers, zodat de oefeningen daarop afgestemd worden. Het paard leidt de deelnemer naar persoonlijke groei.

De ongedwongen, intuïtieve manier van communiceren en leidinggeven wordt gelinkt aan communiceren en leidinggeven in eigen bedrijf/organisatie. Het is een prachtige en treffende metafoor voor het communiceren en leidinggeven in het werk én in het dagelijks leven. Individuele begeleiding is ook mogelijk.

Aangesloten

 

Nieuwsbrief PCK

Nieuwsoverzicht

Uitslag F-proefjes

FNRS-logo_2520met_2520hoekje_281_29.jpg
In de bijlage kun je de uitslag zien van de F-proefjes van afgelopen weekend. Van klassen waar veel ruiters aan meededen staan de nr's 1, 2 & 3 vermeld. Bij kleinere klassen alleen de nr 1. Leuk dat jullie er allemaal weer waren!

Nieuwsupdate 18-11

_DSC5362.JPG
Na iedere persconferentie laten we jullie weten of en wat er weer veranderd is bij PCK Eersel. Ook is er meer nieuws! Lees snel de nieuwsbrief die in de bijlage zit, dan ben je weer helemaal bij! Wil je op de hoogte zijn van wat er iedere dag gebeurt? Volg ons dan op social media! Facebook: Peter Vd Ven of PCK Eersel of op instagram: Peerkenl