FNRS diplomarijden

 

 


De F proeven zijn proeven die geschikt zijn voor ruiters die net beginnen met paardrijden tot en met gevorderden. Er zijn in totaal 20 F Proeven en daarbij kan voor de even proeven een diploma behaald worden. Om naar de volgende klasse te promoveren, moet de ruiter voldoende promotiepunten (PP) halen (210 punten of meer). Tevens is er aan een aantal proeven een theorie-examen gekoppeld. Als je een promotiepunt haalt dan wordt dit geregistreerd in het ruiterpaspoort. 

Inhoud van de proefjes:
*F1 en F2: eenvoudig en zonder galop
*F3 en F4: simpele figuren, met galop
*F5 en F6: de figuren worden al wat moeilijker
*Vanaf F7: nu moeten de figuren nauwkeurig op de letter gereden worden!
*Na het behalevn van het F8 diploma, mogen ruiterpaspoorthouders meedoen aan landelijke wedstrijden van de KNHS. Hier mag de ruiter meedoen in de B dressuur als hij een FNRS Manegestartkaart heeft.
*Wanneer het F12 diploma behaald is, mogen ruiterpaspoorthouders starten in de klasse L1 dressuur van de KNHS wedstrijden. 
*Het niveau van rijden wordt vanaf F13 steeds hoger en de oefeningen steeds moelijker. Naast het wijken, leert de ruiter ook een wending om de achterhand te rijden, contragalop en schouderbinnenwaarts.
*De F20 proef staat ongeveer gelijk aan het M1 niveau van de KNHS.

De F proefjes zijn speciaal door de FNRS ontwikkeld om ook ruiters zonder eigen paard of pony wedstrijden te laten rijden. De proeven mogen op steeds een ander paard gereden worden. De jury kijkt dan ook niet naar de combinatie ruiter-paard, maar alleen naar de ruiter. Er wordt dus gekeken of de ruiter de hulpen op de juiste manier geeft. 

In de F2-F4-F6-F8-F10 moet je ook een theorie-diploma (max 3 fouten) behalen (als je 2 PP hebt), voor je door mag naar de volgende F proef. Het handboek "Leer paardrijden met plezier" is te koop aan de bar. In dit handboek staat alle theorie die je voor de theorie-examens moet leren. Ook zit het proevenboekje erbij zodat je de proefjes kunt oefenen. Het is een mooi naslagwerk en leuk om cadeau te krijgen of cadeau te doen.       

Wanneer mag je door naar een volgende klasse:
Aantal PP voor je door mag naar de volgende F proef:
F1: 2PP
F2: 2PP + theorie-diploma
F3 t/m F8: minimaal 2 en maximaal 5 PP (en theorie-diploma in even F proef)
Vanaf F9: minimaal 3 en maximaal 5 PP  (en theorie-diploma in F8 en F10)
De theorie van de examens is te vinden in het handboek "Leer paardrijden met plezier". 

Kleding        
Voor de F proeven hoef je niet in tenue (jasje) te rijden. Het is voldoende om een nette trui of een blouse met bodywarmer aan te doen. Als je wel een jasje hebt, dan moet je er wel op letten dat je ook een plastron, witte handschoenen en een haarnetje hebt. Handschoenen moeten altijd wit zijn, omdat de jury dan je handhouding beter kan controleren.                              

Plezier
Wij vinden het erg belangrijk dat ruiters plezier beleven aan het rijden van wedstrijdjes. Of je je promotiepunt  nu wel of niet haalt, mag niet het belangrijkste zijn! Als je een eigen paard hebt, haal je ook niet altijd een winstpunt als je wedstrijden rijdt. Ben dus niet verdrietig als je een keer wat minder punten hebt, maar probeer ervan te leren waarom het die dag wat minder ging. Wie weet lukt het je de volgende keer weer wel!

Aangesloten

 

Nieuwsbrief PCK

Nieuwsoverzicht

Uitslag F-proefjes

FNRS-logo_2520met_2520hoekje_281_29.jpg
In de bijlage kun je de uitslag zien van de F-proefjes van afgelopen weekend. Van klassen waar veel ruiters aan meededen staan de nr's 1, 2 & 3 vermeld. Bij kleinere klassen alleen de nr 1. Leuk dat jullie er allemaal weer waren!

Nieuwsupdate 18-11

_DSC5362.JPG
Na iedere persconferentie laten we jullie weten of en wat er weer veranderd is bij PCK Eersel. Ook is er meer nieuws! Lees snel de nieuwsbrief die in de bijlage zit, dan ben je weer helemaal bij! Wil je op de hoogte zijn van wat er iedere dag gebeurt? Volg ons dan op social media! Facebook: Peter Vd Ven of PCK Eersel of op instagram: Peerkenl