Faciliteiten

Stalling

Paardensportcentrum De Kempen biedt de mogelijkheid om uw paard/pony in pension te stallen. De accommodatie kenmerkt zich door de grote ruimte en de natuurlijke omgeving.
 
Van de 100 stallen, zijn er circa 50 stallen ingericht als pensionstalling. De gestalde paarden en pony's worden verzorgd door deskundige stalmedewerkers. Zij voeren (en observeren) de paarden, zorgen ervoor dat de stallen schoon zijn, dat de paarden regelmatig in de paddocks/wei komen.
 
Ons paardensportcentrum biedt een aantal extra services:
 

  • Gratis kast om harnachement en poetsspullen in op te bergen. U krijgt een kast aangewezen die zo dicht mogelijk bij uw stal. Als u van stal verandert, dient u ook van kast te veranderen. De kasten zijn standaard.
  • Kosten tandarts, wormkuur, hoefsmid (aangsloten bij PCK), inentingen influenza/tetanus worden allemaal voorgeschoten. Deze kunt u later terugbetalen. Ook hoeft u niet aanwezig te zijn bij deze behandelingen. Dat scheelt u een hoop tijd en moeite. Kosten voor dierenarts worden niet door ons voorgeschoten. U dient uw gegevens aan de dierenarts door te geven. U krijgt de faktuur dan van uw dierenarts thuisgestuurd.
  • Iedere pensionklant heeft de mogelijkheid om (naast leden van het gezin) een bijrijder aan te wijzen. Deze bijrijder kan tegen pensiontarief in de groepslessen meerijden.
  • Gratis gebruik van alle faciliteiten (solarium en warm water tegen betaling van € 0,50, om verspilling te voorkomen)
  • Minimaal 2x per week (maar regelmatig vaker!!) wordt uw paard losgezet door ons personeel. De paarden gaan zoveel mogelijk in groepen naar buiten.

Rijhallen
Overdag zijn de rijhallen grotendeels vrij en tijdens de avonduren is er op diverse dagen rekening mee gehouden dat er één of meerdere rijhallen ook beschikbaar zijn voor pensionklanten. In de buitenrijbak (20 x 60 meter) kan tot laat in het jaar ook 's avonds gereden worden. -
 
 
 
Lessen 
U kunt tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de groepslessen. Tijdens de groepslessen is het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm en paardrijkleding verplicht. 

Voor prijzen groepslessen: zie tarieven en voorwaarden.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangesloten

 

Nieuwsbrief PCK

Nieuwsoverzicht

CARNAVALSHINDERNISPARCOURS


 

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2018 is er weer de oergezellige behendigheidswedstrijd in Carnavalsstijl

*Op vrijdagavond vanaf 20.11 u starten de jeugd en volwassenen. Daarna is er het gemaskerd bal (carnavalsfeestavond!!)
*Op zaterdagmiddag vanaf 15.11 u starten de ponyruiters (ouder mag meelopen met de pony om het kind te begeleiden)

CLINIC KOEIEN ONDERDELEN


Op 2 februari gaan we weer aan de slag met verschillende onderdelen. 
Team-/Cattlepenning: 20.00 u - 21.30 u
Ranchsorting: 21.45 u - 23.00 u

Deze avond is bedoel voor ruiters met eigen paard. Ook als je niet in pension staat bij PCK, kun je je natuurlijk inschrijven. 
Kosten: 30 euro per training, opgeven = meedoen!

STARTLIJSTEN


In de bijlagen de startlijsten voor komend weekend. Meld je een uur voor je starttijd op het secretariaat. Betaal het inschrijfgeld en evt het theorie-examen contant aub. Het theorie-examen mag je dan meteen maken. Iedereen veel wedstrijdplezier!