Buitenritten 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paardensportcentrum De Kempen organiseert regelmatig buitenritten voor groepen in de bosrijke omgeving. Het betreft kortere en langere buitenritten met, naar niveau evenwichtig samengestelde groepjes, onder deskundige leiding.

Het inschrijven op een buitenrit kan op twee manieren. U kunt met een groep reserveren, maar ook is het mogelijk om op een "open" inschrijving te reserveren.  

 
Open inschrijving
Dit zijn buitenritten die gepland worden door de manege waar zowel manegeklanten als mensen van buitenaf aan deel kunnen nemen. Rij-ervaring is dan wel een vereiste. Dit is een mooie manier als u maar alleen bent en een privé-buitenrit te duur (of te saai!) vindt. U heeft zo ook geen kosten voor de gidshuur. 
Vaak zijn de "open inschrijving" -ritten tochten van meerdere uren en een aantal keren per jaar is het zelfs een meerdaagse tocht. 

 

Buitenritten voor groepen
Indien u uw eigen groepje ruiters heeft samengesteld, is het ook mogelijk om een buitenrit bij ons te komen maken, onder begeleiding van een ervaren instructeur. Indien u een groep heeft van minimaal 6 personen, heeft u geen kosten aan gidshuur. Indien u met minder dan 6 personen bent, komen de kosten van de gidshuur per uur er nog bij. Eigenlijk alles  is mogelijk: een ritje van een uur, 2 uren, 3 of 4 uren of misschien een meerdaagse tocht? 
Het niveau van de minste ruiter is bepalend en dat tempo zal dan ook aangehouden worden. Goedgekeurde veiligheidshelm en paardrijkleding verplicht. 

 

Het is ook mogelijk voor mensen zonder ervaring om buiten te rijden. Wij raden langere ritten ten zeerste af, i.v.m. veiligheid en zadelpijn! 
 
Tochten
Paardensportcentrum De Kempen is een startpunt van een grensoverschrijdend ruiterroute netwerk, in samenwerking met o.a. het Nederlands Bureau voor Toerisme en Stichting Recreatie Ruiter. Dit netwerk spreidt zich uit over de provincies Antwerpen, Noord-Brabant en Belgisch Limburg. Het natuurgebied De Kempen en omliggende gebieden zoals Landgoed "De Utrecht", "De Malpi" en Postel (B), biedt een scala aan mogelijkheden om buiten te rijden. Onder ervaren begeleiding kunt 
u één- en meerdaagse tochten (tot 5 uren per dag) rijden. 

 
Dagtocht
Een dagtocht omvat maximaal 5 uren rijden. De ruiterpaden en zandwegen door bossen, heidevlaktes, natuurreservaten en vennen zorgen voor afwisselende en opwindende ritten. De rit wordt onderbroken om ergens een drankje te drinken of een hapje te eten (dit is voor eigen rekening). De paarden kunnen dan ook even rusten en water drinken. Daarna gaan we via een andere route weer terug naar de thuishaven.
 
De duur van de ritten? U beslist! 
 
Weekendarrangement
Bij meerdaagse tochten is het mogelijk om te overnachten op de manege, zodat er 2 echte dagtochten ontstaan. Ook rijden we soms naar een locatie waar ruiter en paard overnachten. Er zijn verschillende routes in het mooie Brabantse Landschap. 

 

 

Prijzen op aanvraag afh van het arrangement

 

 

 

Trektochten voor mensen met eigen paarden van buitenaf
Tevens is het ook mogelijk om met een groep eigen paarden bij ons een gids te huren die u begeleidt door de bosrijke omgeving. Onze gidsen kennen de weg op hun duimpje en kunnen u de mooiste plekjes laten zien, die u waarschijnlijk zelf nooit gevonden had.  Ook komen er regelmatig ponyclubs en rijverenigingen voor een vakantie naar onze manege. Alles voor ruiter en paard is hier aanwezig. 
 

 

Prijs per gidsuur

Gids per gereden uur  €16,-

 

Het is ook mogelijk om een eigen paard tijdelijk te stallen wanneer u op een dichtbij gelegen camping logeert. 
 
Zie voor verdere info + prijzen: "Overnachtingsmogelijkheden"

 
 

 

 
 

 

 

Aangesloten

 

Nieuwsbrief PCK

Nieuwsoverzicht

Uitslag F-proefjes

FNRS-logo_2520met_2520hoekje_281_29.jpg
In de bijlage kun je de uitslag zien van de F-proefjes van afgelopen weekend. Van klassen waar veel ruiters aan meededen staan de nr's 1, 2 & 3 vermeld. Bij kleinere klassen alleen de nr 1. Leuk dat jullie er allemaal weer waren!

Nieuwsupdate 18-11

_DSC5362.JPG
Na iedere persconferentie laten we jullie weten of en wat er weer veranderd is bij PCK Eersel. Ook is er meer nieuws! Lees snel de nieuwsbrief die in de bijlage zit, dan ben je weer helemaal bij! Wil je op de hoogte zijn van wat er iedere dag gebeurt? Volg ons dan op social media! Facebook: Peter Vd Ven of PCK Eersel of op instagram: Peerkenl